Kontakt informacije

KRAS d.o.o. Laktaši

pon - sub 7-15h icon_widget_image Ljevčanska 43, 78250 Laktaši, Republika Srpska, BiH icon_widget_image + (387) 51 532 064 + (387) 51 530 164 icon_widget_image info@kras.ba
Image Alt

Gasne smješe

Gasovi

Gasne smješe

Kras d.o.o. nudi širok spektar specijalnih gasnih smješa, a proizvode se na bazi argona, azota, sintetičkog vazduha, ugljen-dioksida, vodonika, helijuma i kiseonika. Tehnologija proizvodnje specijalnih gasova omogućava proizvodnju različitih kombinacija u skladu sa potrebama klijenta i specifičnim aktivnostima, imajući u vidu kompatibilnost komponenti.

Smješe pripremljene u različitim proporcijama koriste se u oblastima novih tehnologija (npr. Laseri), za kalibraciju instrumenata i razne istraživačke aktivnosti.

 

Oblasti primjene gasnih smješa:

Oblasti industrije
Specijalne smješe se koriste za kalibraciju laserskih uređaja ili instrumenata, kako bi se osigurala kontrola proizvodnih procesa, hromatografija gasova i apsorpcija atoma.
Lijek
Kvalitetne specijalne smješe koriste se za sterilizaciju, kao i za hemijska ispitivanja i čuvanje bioloških uzoraka.
Metaloprerađivačka industrija
Smješe visokog kvaliteta koriste se za precizno zavarivanje i prečišćavanje metala u metalurškim procesima.
Elektronska industrija
Smješe čistih gasova koriste se za punjenje užarenih sijalica,  proizvodnju detektora tečnosti, toksičnih i zapaljivih gasova i proizvodnju lasera.
– Prehrambena industrija
Za zrenje voća, usporavanje kvarljivosti hrane, poboljšanje karakteristika alkoholnih i bezalkoholnih pića…

Project Info